sk cs

Prečo musíte odvápňovať svoju parnú trúbu?

Vodný kameň môže znižovať kvalitu vášho pokrmu a životnosť vašeho parného prístroja tým, že:

Vápenaté usadeniny v armatúrach

vápenaté usadeniny predlžujú dobu varu a zhoršujú prenos tepla, čo predlžuje dobu prípravy a uberá na kvalite pripravovaného jedla

vápenatých usadenín časom v prístroji pribúda, až nakoniec poškodia ohrievacie teleso. Vodný kameň pritom podporuje koróziu. Oboje vedie k poškodeniu prístroja.

vápenaté usadeniny zvyšujú spotrebu elektriny parného prístroja a majú tak negatívny vplyv na životné prostredie.


Pre optimálnu kvalitu vašich pokrmov a pre zaistenie dlhej životnosti vášho prístroja je dôležité pravidelné odvápňovanie.

Aby vaše domáce elektrospotrebiče dlho vydržali, je dôležité ich odvápňovať pravidelne a bez odkladu. Akonáhle na vašom prístroji začne poblikávať signál „DECALCIFY“ nebo „ODVÁPNIŤ“, nastal čas.

Srovnanie stavu armatúry bez odvápnenia oproti pravidelnému odvápňovaniu