sk cs

Prečo by ste nemali odvápňovať svoj prístroj kyselinou citrónovou alebo octom?

V priebehu odvápňovania odvápňovačom založenom na kyseline citrónovej sa môžu uvoľnené usadeniny formovať a upchať jemné vedenia a ventily vášho parného prístroja. Vápenaté usadeniny môžu navyše zostávať pod neodstrániteľnou vrstvou zvyškov vytvorenou kyselinou citrónovou. A nakoniec, odvápňovanie kyselinou citrónovou je až 10-krát pomalšie než pomocou durgol® swiss steamer®.

Odvápňovanie octom alebo jeho výťažkami spôsobuje nepríjemný zápach spôsobený kyselinou octovou. Materiály vo vašom prístroji môžu tento nežiaduci zápach vstrebať a potom ho vylučovať do pokrmov a znížiť ich chuť a kvalitu.

Niektoré plasty môžu byť poškodzované pôsobením kyseliny octovej a navyše, rovnako ako v prípade kyseliny citrónovej, je odvápňovanie pomocou octa podstatne pomalšie než pomocou durgol® swiss steamer®.